Vinduer med minimal vedligeholdelse

Plastvinduer og –døre fra Ventisol a/s kræver et minimum af vedligehold. Vi er meget påpasselige med ikke at sige, at vores plastvinduer og –døre er vedligeholdelsesfrie men derimod vedligeholdelseslette. Du skal nemlig huske at vaske karme og rammer, når du alligevel pudser glasset i vinduerne. Og det kun med vand tilsat et ganske almindeligt let rengøringsmiddel.

Men derudover er de ganske uimodtagelige over for råd og svamp og skal ikke males.

Rengøring af vinduerne

Brugen af rengøringsmidler indeholdende opløsningsmidler bør undgås ligesom sandpapir eller andre slibemidler ville ødelægge den glatte, porefrie overflade på plastprofilerne. Skulle vinduerne eller dørene af den ene eller anden grund være blevet misligeholdt i mange år, altså ikke være blevet vasket og nu fremstår som tilsmudset og beskidte, kan det anbefales at vaske dem i et rengøringsmiddel specielt til plastvinduer og –døre. Dette rengøringsmiddel sælger vi alene eller sammen med andre plejemidler i et plejesæt, så du også har til vedligeholdelse af tætninger og beslag. Som ved alle andre vinduestyper vil det nemlig være fornuftigt en gang om året at kontrollere, hvorvidt beslag og hængsler bør smøres og om tætningslister er fleksible og sidder som de skal.

Så har du glæde af dine plastvinduer og –døre fra Ventisol a/s i rigtig mange år!

Mærkater på vinduerne

Med hensyn til mærkaterne på ruderne af dine nye plastvinduer og –døre anbefales det at de fjernes med det samme, efter at elementerne er færdigmonteret og at evt. limrester opblødes i vand og glasset pudses.
Beskyttelsesfolien på profilerne bør også fjernes hurtigst muligt og senest 3 måneder efter montagen.

Udluftning

Når du køber nye plastvinduer og –døre, specielt ved renovering, skal du huske på, at de nye vinduer og døre er mere lufttætte end dem, der er blevet skiftet ud. Altså skal du huske at vedligeholde din bolig ved at sørge for en ordentlig udluftning, da boligens indeklima er vigtig for både bolig og beboere. Hvis der bliver en for høj luftfugtighed i boligen, er der risiko for dannelsen af kondens på ruderne. Læs mere om udluftning af din bolig her og om kondens på ruder her.

Risikoen for kondens langs rudernes kanter kan dog minimeres ved at isætte ruder med varm kant. Se mere herom i afsnittet Glas. Dette overflødiggør dog ikke nødvendigheden af, at du skal lufte ud i din bolig.

Se evt. mere i Vinduesindustriens Håndværker- og Brugervejledning for DVV-mærkede vinduer og yderdøre i plast.

Menu