I hvilken retning skal dine døre og vinduer åbne op?

Det er vigtigt, at der ikke sker misforståelser mellem dig og os, når det skal lægges fast, hvordan dine nye plastvinduer og -døre skal lukkes op – hvilken vej, de skal kunne åbnes.

Det er jo ikke ligegyldigt, om døren er ind- eller udadgående, om den åbner til højre eller om den åbner til venstre. Og ligesådan ved vinduer er den ene åbningsretning ofte mere praktisk end den anden – alt efter vinduets placering i rummet.

For at give den rigtige beskrivelse af vinduer og døres hængsling/slagretning skal du forestille dig at stå på den side af elementet, hvor hængslerne er synlige. Står du på indvendig side og du kan se hængslerne, er elementet indadgående – står du på udvendig side og du kan se hængslerne, er elementet udadgående. Sidder hængslerne i venstre side på den side, de er synlige, er elementet venstre ind- eller udadgående – sidder de i højre side, er elementet højre ind- eller udadgående.

Se også denne illustration:

Uanset, om elementet er ind- eller udadgående, er vore tegninger, når du modtager tilbud og ordrebekræftelse fra os, altid tegnet set udefra.

Menu